Augmenten un 15% en tres dies les sancions per incomplir el confinament a les Balears

Aquest dijous els cossos policials varen aixecar 670 actes, mentre que dimecres la xifra va ser de 620

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de l'Arxipèlag, han incrementat encara més els controls al carrer i a les carreteres de les Balears per tal de garantir el confinament i compliment de l'estat d'alarma que estableix el Reial Decret 463/2020. La Delegació del govern a les Illes ha informat que el nombre d'actes administratives de sanció continua augmentant aquests dies: mentre que dimarts se'n varen aixecar 574, dimecres la xifra va ascendir a 620 i dijous, a 670.

D'aquestes, un total de 325 es vaaren registrar a Palma i la majoria es varen aixecar a persones que es trobaven a la via pública sense causa justificada i que, a més, no volien atendre les indicacions dels agents. Així mateix, s'han reforçat els dispositius de vigilància a les carreteres per tal d'evitar desplaçaments innecessaris i trajectes a segones residències. En els més de 400 controls activats aquests dijous, els agents varen identificar 6.500 persones i 6.000 vehicles.

A la mar, la Guàrdia Civil va detectar dijous al matí un catamarà amb bandera grega i sense matrícules visibles que havia amarrat sense autorització al club nàutic de Portopetro. Com a conseqüència, els agents varen aixecar dues actes administratives per desobediència als dos ocupants de l'embarcació.

El govern espanyol endureix el confinament a les Illes: "Anar a comprar no és cap excusa"

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF