Gent de festa i algun banyista entre les més de 1.000 persones sancionades aquest cap de setmana a les Illes

Durant tot el període d'estat d'alarma, les Balears han registrat més de 13.200 propostes

En un cap de setmana els cossos policials de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Balears, han aixecat més de 1.000 actes administratives per desobediència a les Balears per incomplir l'estat d'alarma decretat arran de la pandèmia de coronavirus, segons ha informat en un comunicat. Entre aquestes sancions, destaquen les que s'han posat a les persones que han celebrat festes i les que s'han banyat a la mar.

La Guàrdia Civil va denunciar aquest dissabte tres homes i una dona que s'havien botat les restriccions de l'estat d'alarma per celebrar una festa en un domicili de Punta Balena, a Magaluf. Els agents varen sorprendre les quatre persones a l'habitatge. El domicili era d'un dels homes, que havia convidat els altres per fer-hi una festa. La Policia Nacional també va denunciar aquest diumenge horabaixa cinc persones per celebrar una festa al terrat d'un edifici a Palma.

Mentrestant, la Policia Nacional va proposar per a sanció un home que dissabte a l'horabaixa s'estava banyant a la platja de l'Arenal. Una patrulla va sorprendre el banyista, que anava equipat amb un vestit de neoprè, i el va fer sortir de l'aigua. Els agents li varen aixecar una acta per desobediència.

La Delegació del govern ha informat aquest dilluns que, del total de les infraccions, 489 es varen produir diumenge i 556, dissabte. Mentrestant, divendres passat es varen comptabilitzar 456 denúncies per desobediència al conjunt de l'Arxipèlag. Durant tot el període d'estat d'alarma, les Balears han registrat més de 13.200 propostes de sanció. En l'àmbit estatal, la xifra ascendeix a més de 750.000.

D'altra banda, els cossos policials de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Balears, continuen amb els controls en les carreteres i carrers de l'Arxipèlag per evitar desplaçaments innecessaris. Els agents varen identificar diumenge més de 4.800 persones i 2.800 vehicles en els diferents punts de vigilància actius a Balears i dissabte, més de 7.500 persones i 6.600 vehicles.

“Si cal, comprarem un dron per vendre l’herba”

La segona jornada de sortides de menors transcorre sense incidents

Normalitat en la segona jornada en la qual els nins de les Illes Balears poden sortir al carrer. Les forces i cossos de seguretat de l'Estat han informat, a través d'un comunicat, que les sortides dels menors de 14 anys s'estan desenvolupant amb normalitat a Illes. Fins ara no s'han produït incidències greus, i la Delegació de govern assegura que "la immensa majoria de la ciutadania està complint les mesures acordades, excepte algun cas excepcional".

Segons han informat els cossos i forces de seguretat de l'Estat, fins ara només han sancionat tres famílies de Portocristo perquè els menors nedaven a la platja, una activitat que actualment continua prohibida.

Els agents continuen informant els pares i mares i els recorden les mesures que han d'adoptar durant les sortides dels menors.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF