Salvem Portocolom reclama que es frenin els nous hotels a la part històrica del nucli

La plataforma argumenta que una modificació feta per l'anterior equip de govern permetria construir-hi fins a 15 establiments

Salvem Portocolom demana a l'Ajuntament de Felanitx que rectifiqui i freni l'allau de places turístiques a la part històrica del nucli, ja que consideren que amb la darrera modificació feta pel Consistori fins a 15 edificis es podrien convertir en hotels a la zona.

Segons han explicat en roda de premsa portaveus d'aquesta plataforma, en la darrera sessió plenària del mandat anterior es va aprovar una modificació del Pla General (1969) destinada a exonerar dels metres quadrats necessaris per a places turístiques en hotels d'interior. Aquesta modificació havia de ser promoguda per permetre certs projectes hotelers tan sols al nucli antic de Felanitx, almanco així ho va explicar l'equip de govern.

"Ara ens trobam, però, que aquesta modificació afectarà també els nuclis històrics de Portocolom (sa Capella i sa Duana), fet que podria comportar la conversió de com a mínim 15 habitatges en hotels. La modificació del Pla General es troba ara a la Comissió de Medi Ambient per ser avaluada i en període d'al·legacions".

Segons aquest grup, Portocolom està al límit de la saturació. Les places turístiques legals a Felanitx l'any 2019 se situen en 10.729 i el padró municipal té 17.319 habitants inscrits. Això suposa 0,62 places turístiques legals per habitant. Més de 2.000 d'aquestes places legals se situen a Portocolom, però aquesta no és l'única oferta turística. A Portocolom el 2016 hi havia 152 allotjaments de lloguer turístic que sumaven 951 places, una oferta que no s'ha aturat de créixer i que fa que Portocolom tingui entre 3.500 i 4.000 places turístiques en total.

"Amb aquestes xifres i amb el nivell de saturació que viu Portocolom, autoritzar encara més projectes hotelers és una irresponsabilitat, més encara quan s’hi sumin les places de dos grans projectes en marxa (els hotels Estoril i Corso) i les nombroses noves promocions urbanístiques que s'estan edificant al voltant de la ronda i a la zona de Cala Marçal", afegeixen.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF