Societat 08/09/2020

Salut continua sense indicar a quines zones més afectades pel covid-19 aplicarà les noves restriccions

La consellera Patricia Gómez atribueix l'increment de casos a la gran mobilitat que hi ha hagut durant l'agost

Maria Llull
2 min
La barriada palmesana de Son Gotleu és una de les zones més afectades pel covid-19 a Mallorca

PalmaLa consellera de Salut, Patricia Gómez, no ha volgut indicar a quines zones més afectades pel covid-19 aplicarà les noves restriccions per frenar la incidència de la pandèmia. Segons ha explicat, "si s'han de prendre mesures més restrictives, s'aniran publicant les resolucions". Gómez ha destacat que es tracta de normes "molt dures" i que "s'han de pensar i planificar molt bé".

"No diré ni municipis ni dia", ha respost Gómez a la pregunta d'aquest diari sobre quan es començaran a aplicar les noves restriccions. "Es prendran quan s'hagin de prendre", ha continuat la consellera, que ha qualificat de "pionera a Espanya" la resolució de Salut que es va publicar el 5 de setembre, segons la qual el Govern passarà als cossos policials un llistat actualitzat de les persones que hagin d'estar confinades per poder fer-ne el control.

Sobre l'augment de la incidència de la pandèmia a les Balears malgrat les mesures que du a terme el Govern, Gómez ha destacat que hi va haver "moltíssima mobilitat durant l'agost", la qual va facilitar "l'expansió del coronavirus". "Ara hem de reconèixer la situació que tenim i hem de demanar la col·laboració de la ciutadania per aplanar la corba", ha afegit.

Sobre quins seran els criteris per aplicar les noves mesures a les zones i municipis amb una incidència més gran del coronavirus, la consellera ha explicat que "cada zona pot tenir mesures diferents" i que les taxes de casos a 7 i 14 dies "no és l'únic factor determinant". "És una anàlisi qualitativa. Hi ha diferents factors que poden cridar l'atenció, com els ingressos hospitalaris i a l'UCI, la disponibilitat de llits, la transmissió comunitària a la zona, que les condicions per garantir els aïllaments siguin difícils, que hi hagi grups més nombrosos de persones al carrer, que hi hagi i s'utilitzin molts parcs infantils on sigui més difícil complir les normes...", ha enumerat Gómez.

stats