Societat 08/12/2021

Salut treballa per reduir els contractes temporals un 38%

El pla d'estabilització i les ofertes d'ocupació pública volen eliminar la precarietat i oferir estabilitat als treballadors del sistema sa

ARA Balears
1 min
Son Espases durant la pandèmia.

La Conselleria de Salut té l'objectiu de davallar els contractes temporals de la xarxa sanitària pública un 38%. Per això, treballa en un pla d'estabilització i d'ofertes d'ocupació pública que ha de permetre "reduir l'eventualitat, eliminar la precarietat i oferir estabilitat als treballadors del sistema sanitari públic", apunten en un comunicat.

L'estratègia té dues línies d'actuació: d'una banda, l'estabilització de 2.305 treballadors, que passaran d'eventuals a interins, i d'altra, les ofertes d'ocupació pública que, una vegada concloguin, suposaran l'adjudicació de 3.894 places fixes de treballadors del sistema sanitari públic. "Això permetrà consolidar les plantilles i també fidelitzar els professionals de la sanitat pública", indica la Conselleria.

Segons expliquen en el comunicat, les categories on l'adjudicació està més avançada són: medicina especialista (237 places), infermeria (448 places), infermeria especialitzada (58 places), tècnic de cures auxiliars d'infermeria (185 places), fisioterapeuta (22 places) i gestió i serveis (219 places). En aquesta darrera categoria, el 79% de les places correspon al grup administratiu, auxiliar administratiu i zeladors.

Oferta d'ocupació pública

La Conselleria de Salut afirma que 3.894 persones obtindran una plaça fixa en el sistema sanitari públic de les Illes Balears quan finalitzin tots els processos selectius que actualment estan en marxa. De totes aquestes places, 2.362 treballadors ja s'han incorporat a una plaça fixa (processos finalitzats) i 1.532 places estan en processos ja iniciats en diferents fases (processos en marxa).

stats