Societat 20/12/2019

Salut tramita un contracte d'urgència per prestar el servei d'ambulàncies aèries

L'empresa Babckok se n'encarregarà fins que s'adjudiqui un nou concurs del transport sanitari entre illes

Ara Balears
1 min
Un dels helicòpters ambulància

PalmaEl Servei de Salut de les Illes Balears ha tramitat amb l'empresa Babckok el procediment de contractació d'urgència per prestar el servei d'ambulàncies aèries entre les Pitiüses i les illes d'Eivissa i Mallorca a partir d'aquest mateix divendres, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. Aquesta mesura s'ha pres després que Salut hagi donat per acabat el contracte amb l'anterior empresa que gestionava el servei, Eliance, perquè no va complir les condicions acordades ni els terminis establerts.

Després de quatre mesos d'incompliments per part d'Eliance, Salut va obrir un expedient per conèixer els motius pels quals l'empresa no va posar en marxa el servei en les condicions acordades. Finalment, però, la Conselleria va decidir rompre el contracte i ara una altra companyia s'encarregarà del servei. D'aquesta manera, Babckok prestarà el servei amb normalitat fins que s'adjudiqui un nou concurs del transport sanitari aeri.

Com ha recordat en el comunicat la Conselleria, la decisió de rescindir el contracte amb Eliance es va prendre el 2 de desembre, quan l'empresa va notificar al Servei de Salut que fins al maig de 2020 no podrien disposar dels dos helicòpters que formen part de la flota, a més de dos avions.

stats