Societat 27/01/2021

Salut tanca la restauració a Formentera i hi prohibeix les reunions socials

En deu dies, l'illa ha passat d'una incidència de 355 casos per 100.000 habitants a 1.222

ARA Balears
1 min
Bars a Formentera, quan l'illa estava en el nivell 1 d'alerta sanitària.

La Conselleria de Salut ha decidit endurir les restriccions a Formentera a causa de l'augment dels contagis que s'hi ha registrat els darrers dies. Així, a partir de dissabte, les mesures s'equiparan a les vigents a Eivissa i Mallorca. Aquesta decisió implica, bàsicament, el tancament total la restauració i la prohibició de les reunions socials fora del nucli de convivència.

"Veim un augment de la transmissibilitat. El nombre de contagis va augmentant i és necessari prendre altres mesures", ha dit la consellera de Salut, Patrícia Gómez, després de reunir-se amb la consellera insular de Formentera, Alejandra Ferrer. D'altra banda, Gómez ha explicat que, des del 6 de gener, tenen 133 casos, "però la bona notícia és que 96 estan identificats a brots molt concrets dins l'àmbit familiar i social".

En deu dies, la petita de les Pitiüses ha vist créixer exponencialment la seva incidència acumulada a 14 dies, que ha passat de 355 casos per 100.000 habitants a 1.222. És, de fet, l'illa on ha crescut més la corba de contagis. Cal recordar que l'illa està tancada perimetralment des del 15 de gener, i per tant, només s'hi pot entrar i sortir per motius justificats.

Alejandra Ferrer ha informat la consellera que està incrementant la pressió a les urgències de l'hospital i als centres de Salut i, en aquest sentit, Gómez s'ha compromès a "reforçar l'Atenció Primària en aquests moments". A més, ha assegurat que, si la incidència continua a l'alça, es farà un cribratge massiu amb tests ràpids "la segona setmana de febrer".

stats