Salut trasllada els primers pacients de Son Llàtzer a l'hotel medicalitzat Meliá Palma Bay

La Conselleria prepara el condicionament de dos establiments turístics més a Mallorca, un a Menorca i un altre a Eivissa

L'hotel medicalitzat Meliá Palma Bay ha acollit aquest dimarts els primers cinc pacients amb coronavirus. Els malalts han estat traslladats en ambulància des de l'hospital de Son Llàtzer i ara estan allotjats a la primera planta de l'edifici, que disposa de 35 habitacions d'ús individual. L'hotel es va condicionar com a centre d'atenció sanitària la setmana passada i té una capacitat màxima de 250 llits distribuïts en vuit plantes.

Els pacients que acollirà l'hotel seran lleus o asimptomàtics però també s'hi traslladaran persones que requereixin aïllament perquè no disposen de domicili, perquè el seu habitatge no és adequat o perquè hi viuen amb altres persones vulnerables. Salut també ha explicat que s'està preparant el condicionament de dos establiments turístics més a Mallorca, un a Menorca i un altre a Eivissa.

Per agilitzar les entrades al Palma Bay, Son Llàtzer ha elaborat un circuit que permet assignar llit als pacients des de l'hospital de manera que quan arribin els malalts no hauran de passar per Admissió i podran ocupar directament l'habitació. Per atendre els pacients que ingressin en els pròxims dies, es preveu desplaçar-hi 20 professionals sanitaris entre metges, infermers, auxiliars d'infermeria, zeladors i personal d'administració.

El trasllat d'aquest dimarts és el primer d'una sèrie que es programarà de manera progressiva segons les necessitats de Son Llàtzer. La Conselleria, però, ha insistit en el comunicat que el sistema sanitari públic i privat de les Balears té prou capacitat per atendre les necessitats de tots els pacients. No obstant això, si es fa necessari descongestionar els recursos sanitaris, els hotels medicalitzats estaran a punt per acollir pacients.

Cal recordar que la presidenta del Govern, Francina Armengol, va comparèixer dilluns 23 davant la Diputació Permanent del Parlament, on va explicar que s'estava començant a medicalitzar l'hotel Palma Bay i que s'hi estava duent el material necessari amb l'ajuda de l'Exèrcit per tal que pugui acollir malalts de coronavirus. 

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF