Societat 07/02/2021

Salut ha posat més del 97% de les vacunes contra el covid-19 que han arribat a les Balears

Aquest dilluns comença la vacunació a grans dependents i cuidadors professionals

ARA Balears
2 min
Les Balears esperen rebre més de 80.000 vacunes durant aquest mes

El Servei de Salut de les Illes Balears ha posat el 97,5% de les dosis de la vacuna contra el coronavirus que han arribat a l'Arxipèlag des de l'inici de la campanya de vacunació. Segons ha informat el Govern balear, fins a aquest diumenge s'han administrat 36.063 dosis de les 36.960 que s'han rebut. De moment s'han aplicat les dues dosis de la vacuna contra el covid-19 per obtenir-ne la immunitat a 12.944 persones, 6.539 usuaris i treballadors de residències i 6.405 sanitaris de primera línia.

Aquest dilluns comença una nova fase en la campanya de vacunació. Segons va informar la Conselleria de Salut, un cop vacunats els usuaris i treballadors de residències i els sanitaris de primera línia, la vacuna contra el coronavirus s'administrarà a grans dependents que viuen a casa seva i a cuidadors professionals. D'aquesta manera, un altre grup de risc davant el covid-19 aconseguirà la immunitat.

S'accelera el procés de vacunació

El Govern balear va informar aquest dissabte que durant el mes de febrer espera rebre unes 80.000 vacunes –entre dosis de Pfizer i AstraZeneca. La portaveu i consellera de Presidència del Govern balear, Pilar Costa, va explicar que per a principis de setmana s'espera que arribin unes 4.700 dosis només d'AstraZeneca i que en les properes quatre setmanes arribaran més de 43.000 dosis. A més, Costa va recordar que continuaran arribant més de 5.000 vacunes de Pfizer cada setmana, unes 30.000 dosis cada mes.

Cal recordar que el Ministeri de Sanitat, conjuntament amb les comunitats autònomes, ha decidit autoritzar la vacuna d'AstraZeneca només per a la població d'entre 18 i 55 anys. Aquest fet suposarà un canvi en la campanya de vacunació balear. El Govern ha explicat que està treballant per establir uns nous paràmetres en la vacunació per tal d'administrar les dosis d'aquesta vacuna a col·lectius que puguin tenir relació amb el sector sociosanitari.

Situació epidemiològica

Les Illes Balears comencen a entreveure la sortida de la tercera onada de coronavirus. Tots els indicadors sanitaris i epidemiològics milloren. De fet, la comunitat ja és la tercera de tot l’Estat amb menys incidència de contagis, després de les Canàries i Cantàbria. En el conjunt de l’Arxipèlag, la incidència acumulada a 14 dies ha davallat un 28% en una setmana i passa de 609 a 438 casos per 100.000 habitants.

Cal recordar que aquest diumenge fa un any del primer cas positiu de coronavirus a les Illes Balears. Durant els darrers 365 dies, 53.809 pacients han passat la malaltia a l'Arxipèlag i 628 persones n'han mort.

stats