Societat 23/06/2021

Salut posarà 100.000 dosis de la vacuna contra el covid-19 els set dies vinents

S'obre la vacunació als illencs d'entre 30 i 34 anys de Menorca i les Pitiüses

2 min
Una infermera vacuna contra el covid-19 una dona a Manacor.

PalmaEl Servei de Salut administrarà devers 100.000 dosis de la vacuna contra el covid-19 els set dies vinents, segons ha informat en un comunicat aquest dimecres. Aquesta setmana el Ministeri de Sanitat ha enviat 93.470 dosis i, actualment, hi ha 77 línies en els punts de vacunació massiva de totes les Illes, als quals se sumen els 46 centres de salut de Mallorca.

D'altra banda, la Conselleria obre aquest dimecres la vacunació contra el covid-19 als illencs d'entre 30 i 34 anys que resideixen a Menorca i les Pitiüses. Per ara, aquesta franja no se sumarà a la campanya a Mallorca, perquè té una població més gran i encara hi ha una proporció gran de persones entre 35 i 39 per immunitzar.

Segons les dades actualitzades del Govern balear, fins ara, el 52,8% de la població diana ha rebut almenys una dosi (520.608 persones) i el 33,4% ja té la pauta de vacunació completa (328.943 persones). S'espera que el juliol incrementi més el ritme si es compleix la previsió de l'arribada massiva del fàrmac de Janssen.

D'altra banda, els residents espanyols i europeus desplaçats a les Balears per motius de feina o familiars durant més de tres mesos, també podran immunitzar-se a l'Arxipèlag. De fet, ja poden demanar torn a la pàgina web 'Bitcita', sempre que estiguin dins de la franja d'edat corresponent.

En el cas de residir-hi per motius laborals, hauran de tenir un contracte amb una empresa amb seu a les Balears. Els que estiguin a la comunitat per motius familiars, només es podran vacunar si hi estan per reagrupació familiar deguda a motius laborals, o si cuiden persones majors, menors o dependents.

Abans de demanar torn, s'hauran de donar d'alta al Servei de Salut en un centre de salut. Allà hauran de presentar la targeta sanitària del seu país d'origen, el document d'identificació (DNI, NIE o passaport) i la direcció del domicili temporal a les Balears.

Vacunats, lliures de quarantena

Els vacunats amb pauta completa no hauran de fer quarantena quan siguin contactes estrets de positius de coronavirus. En canvi, sí que hauran de limitar la seva interacció social amb persones vulnerables o no vacunades i portar mascareta fins que es descarti que estan infectats.

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes acordaren ahir en la Comissió de Salut pública “consideracions especials” per a aquest segment de població, però també els ha demanat que vigilin si pateixen símptomes compatibles amb el covid-19 i que intentin no participar en esdeveniments massius o on hi pugui haver aglomeracions la primera setmana després del contacte.

stats