Societat 04/08/2021

Salut obre més de 68.000 cites per a la vacunació de tots els illencs majors de 12 anys

A partir d'aquest dimecres i fins dia 10 d'agost, les embarassades poden rebre el vaccí sense demanar cita

ARA Balears
1 min
Una infermera vacunant una jove.

PalmaSalut posa aquest dimecres a disposició de la població 68.362 cites en la web Bitcita per a totes les persones majors de 12 anys. Segons la distribució per illes, hi haurà 50.134 cites disponibles a Mallorca, 5.526 a Menorca, 11.838 a Eivissa i 864 a Formentera. La Conselleria ha tornat a fer una crida a totes les dones embarassades perquè es vacunin. Poden rebre el vaccí sense demanar cita a partir d'avui i fins dia 10 d'agost de 16 a 19 h.

Per altra banda, Salut també ha demanat a les persones de 60 a 69 anys que encara tenen pendent la seva segona dosi d'AstraZeneca que avancin la cita. A partir d'aquest dimecres, poden acudir el dia que vulguin al mateix punt de vacunació on van rebre la primera dosi i a la mateixa hora per completar la pauta. El Govern calcula que hi ha 3.545 persones en aquesta franja d'edat que només tenen una dosi d'AstraZeneca i encara no tenen la pauta completa.

Salut intervé la Llar de Calvià

Cal recordar que aquest dimarts Salut va ordenar intervenir el centre geriàtric Llar de Calvià, a Mallorca, per tal de frenar-hi el contagi de covid-19 i garantir l’atenció adequada dels usuaris arran que s'hi ha detectat un brot que afecta 18 dels 56 residents i 2 treballadors dels 78 que hi ha.

Aquest nou brot es va detectar a partir d'un cribratge als professionals sanitaris del centre, en el qual es varen trobar dos casos positius. Arran d'això, la Conselleria va iniciar el cribratge d’usuaris i professionals del centre, en el qual s’han detectat fins ara 20 casos positius, 12 dels quals són residents hospitalitzats perquè tenen símptomes. Així mateix, hi ha 6 usuaris de la residència que, com que són asimptomàtics, estan aïllats al centre.

stats