Societat 03/11/2020

Salut notifica 151 contagis de covid-19 i dos morts més a les residències de gent gran

A les Illes n'hi ha 3.690 casos actius, 60 més que aquest dilluns

E. N.
1 min
Un sanitari al laboratori de l'hospital de Son Espases.

PalmaLa Conselleria de Salut ha detectat en un dia 151 nous contagis de coronavirus a les Illes Balears. També ha notificat una mort més a causa del covid-19 i dues defuncions a les residències de gent gran, amb les quals ja són 180 els ancians que han perdut la vida durant la pandèmia en aquests centres. Hi ha un total de 46 professionals i 71 usuaris actius, 36 dels quals estan hospitalitzats.

D'altra banda, cal remarcar que tornen a pujar els contagis actius: n'hi ha 3.690, 60 més que aquest dilluns. La setmana va començar amb un descens tant de les PCR noves com dels contagis actius, però aquest dimarts els dos índexs tornen a anar a l'alça. Des de l'inici de la pandèmia, Salut ha notificat al Ministeri 19.242 infeccions.

Per illes, a Mallorca han estat positives 115 PCR; a Eivissa, 28; a Menorca, 8, i a Formentera no s'hi ha detectat cap persona infectada. En total, s'han fet 2.495 PCR les darreres 24 hores, i la taxa de positivitat se situa en un 6,21%. Pel que fa a la situació hospitalària, hi ha dues persones menys a l'UCI, amb les quals hi ha ingressades crítiques 50 persones, i cinc persones més a planta. Els hospitals han donat 16 altes més i l'Atenció Primària, 213.

Per últim, les illes de Mallorca i Eivissa continuen amb les mateixes UCI actives; 42 i 5, respectivament. Pel que fa a Menorca, en tanca dues i aquest dimarts hi ha en activitat tres unitats. A Formentera no hi ha cap ingrés hospitalari i els centres d'Atenció Primària fan el seguiment de dos pacients. En tot el sistema de salut, hi ha 67 professionals contagiats (dos més que ahir) i 194 persones en vigilància per contacte amb persones positives.

stats