Societat 18/09/2021

Salut notifica 62 nous contagis en un dia i la taxa de positivitat davalla del 2%

Les Illes no aconsegueixen, encara, arribar al 80% de població diana immunitzada

ARA Balears
1 min
Un sanitari durant la pandèmia a l'hospital de Son Espases.

PalmaLa pandèmia continua controlada a les Illes Balears: es manté amb menys d'un centenar de contagis diaris. En 24 hores, la Conselleria de Salut ha detectat 62 nous contagis a les Illes Balears: 47 a Mallorca, set a Menorca i vuit a Eivissa. La taxa de positivitat en les proves diagnòstiques és de l'1,7%.

Als hospitals illencs hi ha 102 pacients infectats a planta (un més que ahir) i 43 a l'UCI (un menys). Les unitats de cures intensives es mantenen en un risc mitjà, amb el 12,61% dels llits destinats a pacients greus amb covid-19 ocupat. Així mateix, l'Atenció Primària fa el seguiment de 1.954 persones (106 menys que divendres).

La vacunació avança lentament, en el mateix ritme que les darreres setmanes. La presidenta del Govern, Francina Armengol, va afirmar al Parlament que l'Arxipèlag arribaria al 80% de població diana amb la pauta completa aquesta setmana, però de moment aquesta fita no s'ha complit.

Vacunació

Ara com ara, el 81,22% dels ciutadans de les Illes majors de 12 anys han rebut almenys un vaccí (841.679 persones) i el 78,71% estan completament immunitzats (814.590 persones). Cal recordar que ja s'està administrant la tercera dosi a les persones amb trasplantaments i aviat se seguirà amb els usuaris de residències.

D'altra banda, Armengol va anunciar durant l'acte d'inici de curs acadèmic que hi haurà una jornada de vacunació al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB), amb l'objectiu de fomentar la vacunació entre els joves. Serà el 22 de setembre, sense cita, a l'edifici del doctorat i màster.

stats