Societat 25/01/2021

Salut intervé les residències Sor Maria Rafela i Hospital de Llevant

S'hi han detectat dos brots que afecten 17 usuaris i 4 professionals

Ara Balears
1 min
Una dona a l'espai exterior d'una residència de Palma.

La Conselleria de Salut ha ordenat aquest dilluns la intervenció, durant 20 dies, de la residència de gent gran Sor Maria Rafela i la residència de l’Hospital de Llevant després de detectar-hi dos brots que afecten, per ara, 17 usuaris i quatre professionals positius.

Pel que fa a la residència de gent gran Sor Maria Rafela, ubicada a Campos, el brot afecta set usuaris -tots hospitalitzats- i dos treballadors. Els altres 15 usuaris estan aïllats al centre per contacte estret. Aquesta residència va rebre la primera dosi de la vacuna dia 5 de gener i el brot es va detectar dia 7, quan un treballador va donar positiu en un cribratge programat.

Quant a la Residència de l’Hospital de Llevant, té deu usuaris positius, tots hospitalitzats, i també dos treballadors positius. Altres 41 residents resten aïllats. En aquest cas, residents i cuidadors varen rebre la vacuna dia 7 de gener i el brot es va detectar en un cribratge rutinari que es va fer dia 17.

Cal recordar que el Govern ha intervingut 14 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia: Bell Entorn, Sèniors Inca (dues vegades), DomusVi Can Carbonell, DomusVi Santanyí, la residència de l’Hospital de Llevant (dues vegades), la residència Reina Sofia, Es Ramal, Sant Lluís, Sèniors Pollença, DomusVi Alcúdia, Fontsana, Sor Maria Rafela, Oasis i DomusVi Palma. Així mateix, també s’han intervingut tres residències de persones amb discapacitat: Amadiba 325, Sa Nova Residència del Patronat Joan XXIII (Inca) i Vuit Vents (Aspace).

stats