Salut farà proves de covid-19 a tots els casos sospitosos i un estudi de contactes

Aquest dilluns comença l’Estratègia de diagnòstic, vigilància i control de la fase de transició de la pandèmia a les Balears

La Conselleria de Salut i Consum farà proves de covid-19 a tots els casos sospitosos i un estudi de contactes a partir de dilluns per complir amb les instruccions que ha donat el Ministeri de Sanitat per l'entrada a la fase 1 de la desescalada. Així, a partir de demà es durà a terme l’Estratègia de diagnòstic, vigilància i control de la fase de transició de la pandèmia a les Balears.  

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, faran la prova de diagnòstic (PCR) a tots els pacients sospitosos d’estar afectats pel covid-19 en menys de 24 hores. En el cas de ser positiva, s’iniciarà un estudi dels contactes estrets, amb l’objectiu de poder fer un diagnòstic precoç de la malaltia.

El document considera cas sospitós d'infecció per coronavirus qualsevol persona amb un quadre clínic d'infecció respiratòria aguda d'aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre d’altres, amb febre, tos o sensació de manca d'aire. A més, es farà la prova a altres pacients que presentin símptomes atípics (però que també poden ser causats pel virus) com dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees.

La Conselleria explica que l'objectiu de l'Estratègia consisteix a augmentar la capacitat de detecció precoç, a aïllar nous casos i fer una vigilància i un diagnòstic dels contactes que hagi pogut tenir el malalt. Els centres de salut disposaran de PCR i faran les proves directament des d'allà, i després les enviaran al laboratori de l’Hospital Universitari Son Espases.

A Menorca, a Eivissa i Formentera, les faran les unitats volants d’atenció al coronavirus (UVAC) i els centres de covid-exprés. En el cas de Menorca, les mostres es remetran al laboratori del Mateu Orfila i en el cas d’Eivissa i Formentera, a Son Espases.

L’enigma del coronavirus: per què afecta uns llocs i no d’altres

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF