Societat 18/10/2021

Salut detecta la xifra més baixa de nous casos de covid-19 des de fa més d'un any

Aquest dilluns s'ha notificat una nova mort a causa del virus

ARA Balears
1 min
L'hospital de Son Espases durant la pandèmia de coronavirus.

PalmaLa Conselleria de Salut de les Illes Balears ha notificat només nou casos nous de coronavirus, la xifra més baixa de positius detectats en 24 hores des del 23 de juliol de l'any passat. Aquesta xifra confirma la desescalada de la pandèmia a l'Arxipèlag després d'unes setmanes en què els indicadors han anat caient en picat. En poc més d'un mes les Balears han passat de notificat una mitjana de més de 100 casos diaris i de tenir les UCI en risc màxim a estar en una situació controlada i recuperar xifres que no es registraven des dels primers mesos de crisi sanitària.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

La pressió hospitalària a centres de salut i l'Atenció Primària també manté la tendència a la baixa i es continua alleugerint. Segons ha detallat Salut a través d'un comunicat, actualment hi ha 60 pacients ingressats a planta i 21 a les UCI, i Atenció Primària atén actualment 832 illencs. Tot i el descens de tots els indicadors, aquest dilluns s'ha notificat una mort. Així, des de l'inici de la pandèmia a les Balears 971 persones han perdut la vida a causa del virus i la xifra total de casos detectats és de 100.127.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

La campanya de vacunació continua avançant lentament i està pràcticament estancada. Fins aquest diumenge un 83,23% de la població diana de l'Arxipèlag ha rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna contra el covid-19, mentre que el percentatge d'illencs immunitzats és d'un 81,35%.

stats