Societat 04/07/2021

Salut detecta 303 contagis nous a les Balears i la taxa de positivitat arriba gairebé al 8,5%

Hi ha 49 pacients ingressats a planta i 14 a l'UCI

Catalina Riera
1 min
Una infermera prepara una vacuna Pfizer

PalmaLa incidència del coronavirus continua augmentant a les Balears. La Conselleria de Salut ha detectat aquest diumenge 303 contagis nous de covid-19 a les Illes en les darreres 24 hores. 178 s'han trobat a Mallorca, 13 a Eivissa i 77 a Menorca, mentre que a Formentera no s'ha trobat cap positiu. Pel que fa a la taxa de positivitat, en el conjunt de les Illes és del 8,48% i la que té la taxa més alta és Menorca, amb un 22,65%. Per darrere se situen Mallorca, amb un 8,76%, i Eivissa, amb un 7,03%.

La situació hospitalària també empitjora lleugerament aquest diumenge, ja que ha incrementat el nombre de persones ingressades a planta. N'hi ha 49, una més que ahir, dissabte. En concret, n'hi ha 35 a Mallorca i a Eivissa, 8, mentre que a Menorca n'hi ha 6. A més, 14 dels ingressats són a l'UCI: 10 a Mallorca, 3 a Eivissa i 1 a Menorca.

Quant a la vacunació, Salut ja ha administrat gairebé un milió de dosis. Fins ara, han rebut la vacuna contra el coronavirus 978.793 persones de les Illes. En concret, 603.138 han rebut almenys una dosi del vaccí, i 424.208 tenen la pauta completa. 

Cal recordar que en qüestió d'una setmana la situació de la pandèmia a l'Arxipèlag ha canviat radicalment. Les Balears han passat de ser la comunitat autònoma amb els millors indicadors sanitaris i epidemiològics de tot l'Estat a veure aquests valors disparar-se en pocs dies. El motiu no només ha estat el macrobrot dels estudiants peninsulars, sinó també altres brots identificats a Mallorca i a Menorca causats, sobretot, per les festes de Sant Joan, segons va explicar el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranz.

stats