Societat 19/10/2020

Salut detecta 12 docents i 116 alumnes positius en covid-19 en una setmana

La taxa de positivitat en aquest sector ha augmentat un 10%

Ara Balears
2 min
Aula de l'institu de Binissalem preparada per acollir l'alumnat  o personal docent amb simptomatologia compatible amb el covid-19

PalmaLa consellera de Presidència i portaveu del Govern, Pilar Costa, ha indicat aquest dilluns que, durant la setmana del 10 al 16 d'octubre, Salut va detectar 12 docents i 116 alumnes positius en covid-19 més, segons la informació que varen aportar els centres educatius i la unitat Educovid.

Per illes, la majoria de casos entre els alumnes s'han trobat a Mallorca, amb 105 menors infectats; a Menorca n'han trobat tres i a Eivissa, vuit. Aquestes xifres suposen que hi ha un 0,07% de docents infectats de coronavirus a les Illes i un 0,06% dels alumnes.

Del total dels alumnes que estan en quarantena, que són 186, n'hi ha 151 a Mallorca, 5 a Menorca i 30 a Eivissa. A més, hi ha 18 grups més en quarantena a les Illes, tres menys que la setmana passada. En total, hi ha 32 grups en quarantena de 22 centres de les Illes: 13 a Mallorca, 4 a Menorca i 5 a Eivissa. A més, han destacat que hi ha dos infants que estan hospitalitzats.

Aquestes xifres suposen un increment respecte de la setmana anterior, quan es varen detectar 105 casos positius entre els alumnes i sis professors varen donar positiu. Respecte dels estudis de contactes, un 78% ha donat negatiu, un percentatge que suposa un descens d'un 10% respecte de la setmana anterior. En aquest sentit, Costa ha assegurat que aquest percentatge és encara elevat.

Durant la setmana passada es varen fer proves a 251 alumnes i 14 docents de 26 centres, un alumne dels quals ha donat positiu, 61 negatiu i la resta està pendent de resultat.

Mes d'1,9 milions per ampliar el CEIPIEEM Simó Ballester de Manacor

Durant la roda de premsa del Consell de Govern, Pilar Costa també ha informat que han autoritzat a l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) una despesa d'1.990.726 d'euros per a la licitació de les obres d'ampliació del CEIPIEEM Simó Ballester, a Manacor. Aquesta actuació, segons han explicat en un comunicat, solucionarà els problemes d'espai del centre i el dotarà com a centre integrat de música.

L'objectiu d'aquest projecte és adequar l'edifici per a l'ús docent i intentar aprofitar al màxim la infraestructura existent per ampliar les instal·lacions de l'actual CEIPIEEM Simó Ballester i adaptar-les a l'activitat com a centre integrat de música. El projecte també inclou l'ampliació dels espais exteriors per destinar-los a pati escolar. Aquesta reforma beneficiarà tant els 381 alumnes actuals com els futurs, i també la resta de la comunitat educativa.

stats