Societat 11/12/2019

Salut convocarà oposicions per a 171 noves places

També s'ha aprovat restablir el dret a percebre la incapacitat temporal des del primer dia de la baixa

Ara Balears
1 min
Opositors a diversos cossos del servei de salut de les Illes. / ARXIU

PalmaLa Taula Sectorial de Sanitat ha acordat la convocatòria d'una oferta d'ocupació pública complementària de 171 places, segons ha informat l'agència Efe. El Servei de Salut de les Illes Balears ha aprovat també millores salarials per als professionals, de manera que completarà les prestacions econòmiques dels treballadors perquè percebin el 100% de la retribució de la jornada ordinària durant els períodes d'incapacitat temporal des del primer dia de la baixa, segons ha detallat la Conselleria de Salut i Consum.

Aquest dret s'havia eliminat per les modificacions normatives de 2012, aprovades amb l'objectiu de garantir l'estabilitat pressupostària del sistema sanitari públic. Des de llavors, les retribucions durant els processos d'incapacitat temporal per contingències comunes i accident no laboral començaven a cobrar-se a partir del cinquè dia de baixa.

Quant a les oposicions, s'ha aprovat una nova oferta d'ocupació pública, complementària a la que es va aprovar a l'abril (de 997 places de diverses categories), que suposarà 171 noves places. Hi haurà 24 places de grup auxiliar administratiu de la funció administrativa, 22 de zelador, 14 de tècnic superior especialista de laboratori, 14 de tècnic superior especialista en radiodiagnòstic i 12 de metge especialista d'àrea de radiodiagnòstic, entre les categories amb més places convocades.

stats