Societat 16/11/2020

Salut detecta tres usuaris contagiats de covid-19 a la residència Can Blai d'Eivissa

El centre s'ha sotmès a tres cribratges des de final d'octubre, quan es varen detectar tres positius entre els treballadors

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut ha detectat tres usuaris positius en coronavirus a la residència Can Blai d'Eivissa, segons ha informat l'agència Efe. Els ancians ja han estat ingressats a l'hospital Can Misses. Salut fa cribratges a la residència des del 28 d'octubre, quan s'hi varen detectar els primers tres contagis entre professionals.

En el primer cribratge tres professionals varen donar positiu en la PCR i tots els residents varen donar negatiu. Dia 5 de novembre es va tornar a fer un cribratge dels usuaris, i dia 9, dels treballadors. Tots els resultats varen donar negatiu. Finalment, dijous passat es va tornar a testar el centre i tres usuaris varen donar positiu. Aquest dilluns s'està fent un nou cribratge entre professionals.

A més d'aquests casos, a Eivissa hi ha 25 residents i 35 treballadors més amb el contagi actiu. En concret, la residència Reina Sofia, que està intervinguda per Salut, té 25 usuaris i 14 treballadors positius; Cas Serres, 16 treballadors; Sa Residència, tres professionals, i hi ha dos treballadors positius més al centre Sa Serra i un a la residència per a persones amb discapacitat Can Raspall.

Segons les darreres dades de la Conselleria, les residències per a persones grans de les Illes sumen 91 professionals i 90 usuaris actius, i d'aquests, 68 estan hospitalitzats. En un dia s'ha notificat una mort més, amb la qual s'eleva a 189 la xifra total d'ancians que han perdut la vida en aquests centres des de l'inici de la pandèmia.

stats