Societat 14/09/2021

Salut cita 800 illencs amb algun trasplantament per vacunar-los amb la tercera dosi

Són persones amb un risc elevat de generar una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vacunació

ARA Balears
2 min
Dos infermeres preparen vacunes contra el covid-19.

PalmaEl Servei de Salut de les Illes Balears començarà, aquest dimecres, a administrar la tercera dosi de la vacuna contra el covid-19 a devers 800 illencs que han rebut algun trasplantament d'òrgans, segons han informat en un comunicat. Són persones amb un risc elevat de generar una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vacunació. Tots estan sent citats des d'InfoVacuna.

La Conselleria té una llista de més de 1.100 persones que han rebut algun trasplantament (pulmó, cor, ronyó etc.). Hi ha devers 100 persones que encara no s'han pogut localitzar. La resta estan ingressades, confinades o ja no resideixen a les Illes Balears. Se'ls administrarà el mateix fàrmac que s'hagi emprat per a les dues primeres dosis, Pfizer o Moderna.

Salut assegura que els agents d'InfoVacuna continuaran telefonant a les persones que no han pogut ser localitzades, però expliquen que si algun illenc que hagi passat per un trasplantament encara no ha rebut la trucada, pot demanar torn al telèfon 971 211 999.

L'estoc de dosis creix

El ritme de vacunació, tant a les Balears com a la resta de l'Estat, va cada vegada més lent i fa que creixi l'estoc de vaccins a les geleres. A escala de l'Estat hi ha més de set milions de dosis sense administrar i en el cas de les Illes el volum és de 347.158 dosis. De fet, són la comunitat amb un percentatge més baix d'injeccions posades en funció de les rebudes: un 81,7%. La mitjana espanyola és d'un 90,5%, segons el darrer informe del Ministeri de Sanitat.

Així mateix, l'Arxipèlag és l'única comunitat que encara no ha aconseguit superar el llindar del 80% de població diana vacunada completament contra el coronavirus. Les darreres dades de la Conselleria de Salut apunten que el percentatge d'illencs amb la pauta completa és d'un 78,17%, per davall de la mitjana a l'Estat, que és d'un 83,8%.

stats