Societat 04/11/2020

Salut ha detectat positius en covid-19 entre residents de Madrid que viatjaren a les Balears durant el pont

Javier Arranz afirma que es plantegen tancar ports i aeroports si s'aixequen tancaments perimetrals a la Península

E. N.
1 min
Hospital de Son Espases.

PalmaEl portaveu de la Conselleria de Salut, Javier Arranz, ha assegurat aquest dimecres que, malgrat el tancament perimetral de la Comunitat de Madrid durant el darrer pont, han detectat positius de covid-19 entre residents d'aquest territori que viatjaren a les Balears el cap de setmana. Ha matisat que es tracta de casos aïllats, i no hi ha hagut cap brot "ni esclat de casos".

En aquest sentit, el portaveu ha afirmat que "ens agradaria que les comunitats estiguessin ben tancades i els confinaments, ben fets, perquè estaríem més tranquils". D'altra banda, ha avançat que es contempla tancar ports i aeroports si es comencen a aixecar tancaments perimetrals a la Península.

Arranz ha admès que "és molt més difícil" controlar els contagis entre persones que viatgen dins el mateix Estat i ha desmentit el discurs que empra l'extrema dreta per argumentar que l'arribada de migrants en pasteres provoca un augment d'infeccions. "Hi pot haver algun positiu, però les pasteres no són cap problema de contagis per a la nostra comunitat", ha defensat.

Per últim, el portaveu també ha afirmat que, efectivament, el cansament després de tants mesos de pandèmia afecta l'efectivitat de les mesures preventives per evitar contagis de coronavirus, i ha mencionat un informe que l'OMS ha publicat els darrers dies i que aborda aquest fet, anomenat "fatiga pandèmica". En aquesta línia, la Conselleria planteja més accions comunitàries per sensibilitzar la població en llocs on es detecten incidències a l'alça i s'acumulen més persones.

stats