Societat 22/04/2021

Salut afirma que l'increment de casos per coronavirus a Menorca "està controlat"

En les últimes 48 hores s'han diagnosticat 25 nous contagis

Iván Martín
2 min
Patrícia Gómez en una imatge d'arxiu durant una intervenció al Parlament.

MaóLa consellera de Salut del Govern balear, Patrícia Gómez, ha destacat aquest dijous a Menorca que la situació epidemiològica de l'illa "està controlada", tot i l'augment de contagis pel covid-19 registrats en els últims dies. De fet, Gómez ha assegurat que els brots de l'àmbit familiar i esportiu que han aparegut aquesta setmana "els tenim identificats", i ha emfatitzat la tasca de rastreig dels equips UVAC: "No podem abaixar la guàrdia, però els brots que afecten diverses famílies i a l'Hestia Menorca de bàsquet els tenim controlats. Malgrat que l'àgil identificació dels contactes estrets és clau, el virus continua entre nosaltres".

Gómez ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa sobre la situació sanitària a Menorca, conjuntament amb la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Romà Julià. Una compareixença en la qual ha qualificat l'escenari a l'illa de "modèlic", gràcies al "comportament dels ciutadans i la col·laboració institucional, malgrat haver-hi les lògiques discrepàncies, així com un teixit empresarial que ha entès totes les decisions". "Menorca és l'illa amb les millors dades sanitàries d'ençà de l'inici de la pandèmia", ha dit.

Actualment, Menorca presenta 39 casos per a cada 100.000 habitants a 14 dies, però les previsions i els darrers contagis fan que aquesta xifra pugui augmentar fins als 60 casos per cada 100.000 habitants. D'altra banda, és l'illa de les Balears amb un percentatge més elevat de població vacunada, amb el 23% de la població que ha rebut, com a mínim, una dosi. A les darreres 24 hores s'han diagnosticat 11 nous positius de coronavirus, i els casos actius s'eleven a 52, la majoria dels quals, 51, són en seguiment per les UVAC, mentre que una persona segueix ingressada a la unitat de cures intensives (UCI) de l'hospital Mateu Orfila de Maó. Entre els brots infectats n'hi ha un de 7 persones i un altre de 14, a banda dels 10 contagis pela covid-19 que acumula la plantilla de l'Hestia Menorca de bàsquet.

stats