Rosalía: "Amb un pa amb tomàquet, una truita de patates i la meva família ja soc feliç"

La cantant parla de la seva infantesa a Sant Esteve Sesrovires en una entrevista en un podcast de la República Dominicana

2 min
Rosalía durant l'entrevista amb Alofoke

BarcelonaRosalía ha decidit passar l'estiu al Carib i visitar la República Dominicana, on està gaudint de les vacances. La cantant ha aprofitat el viatge per concedir una entrevista al podcast del productor i locutor Santiago Matías, més conegut com a Alofoke. Durant més de tres quarts d'hora de conversa la cantant de Sant Esteve Sesrovires ha repassat la seva trajectòria professional, però també ha parlat d'alguns temes personals i de les seves primeres impressions al país. "M'encanta el menjar, la seva gent i l'art que teniu", ha afirmat Rosalía. Una de les primeres preguntes de Matías ha sigut si considerava que els diners eren importants. La cantant ha reconegut que li agrada fer "projectes grans" i que per tirar-los endavant "calen recursos", però també ha dit que en l'esfera personal no li semblava una qüestió tan rellevant. "En l'àmbit personal no soc tan complicada. Soc molt senzilla. Amb un pa amb tomàquet, una truita de patates i la meva família ja soc feliç", ha explicat l'artista, que ha confessat que no li costa gens enamorar-se i, en canvi, li resulta més difícil desenamorar-se.

La cantant també ha parlat de la seva infantesa a Catalunya. "Vaig créixer envoltada de natura i sempre molt a prop de la meva família. Vivia en un poble, Sant Esteve Sesrovires, que té moltes parts verdes i també està envoltat de zones industrials", ha recordat. Matías li ha preguntat a quants quilòmetres de distància era de Barcelona i ella ha respost: "M'ho sé més pel temps que trigo. Si vaig ràpid, 30 minuts, si vaig més a poc a poc, 45 minuts". La passió per la música li va començar a aparèixer quan tenia nou anys i va aprendre a tocar la guitarra. "Vaig veure que em podia comunicar a través de la música i vaig decidir estudiar-ne", ha assenyalat.

El nou disc, en procés

Els seus primers concerts van ser en bars i restaurants de Barcelona quan tenia 16 anys. "Cantava en tablaos, en casaments. A vegades em pagaven 80 euros, a vegades em convidaven a sopar", ha explicat Rosalía, que ha subratllat que a la seva família "ningú es dedicava a la música ni estava connectat a la indústria". Matías no ha obviat durant la conversa un dels temes pels quals més se li pregunta a la cantant, quan sortirà el nou disc. "Fa tres anys que hi estic treballant. Vull que tingui un propòsit i un sentit, no vull entregar qualsevol cosa. Ara està agafant forma, però encara no sé quantes cançons tindrà", ha avançat.

La cantant també ha parlat del paper de la dona al sector discogràfic. "M'adono, per experiències pròpies i d'altres companyes, que quan es fan versions de cançons amb altres artistes a les dones no se les posa com a cantant principal. Al final, si no et donen l'oportunitat, mai faràs els mateixos números que un home. Encara es poden fer moltes coses a la indústria per impulsar les dones i perquè trenquin esquemes", ha reivindicat. Cap al final de l'entrevista Rosalía ha revelat com s'ho fa per intentar controlar els nervis abans de les actuacions: "Tinc una aplicació per meditar que es diu Calm. Me la poso i una noia em parla, així aconsegueixo que la ment no se'n vagi cap a altres llocs".

stats