Societat 15/04/2021

Rocío Carrasco explica que el seu ex va aprofitar per fer-li canviar l'estatus legal de la custòdia dels seus fills mentre la seva mare estava malalta

La filla de Rocío Jurado avança que la setmana que ve concedirà una entrevista en directe per "aclarir" diverses qüestions que han sorgit fins ara

4 min
Carrasco explica que el seu fill va tornar de casa del seu pare amb el braç trencat

BarcelonaL'emissió de l'episodi número 7 del documental Rocío. Contar la verdad para seguir viva s'ha centrat principalment en la mort de la cantant Rocío Jurado i en les relacions legals entre Rocío Carrasco i el seu ex sobre la custòdia dels dos fills que comparteixen. No obstant, els dos temes s'entrellacen, ja que la malaltia de Rocío Jurado –que va morir per culpa d'un càncer de pàncrees l'1 de juny del 2006– va ser un motiu de rellevància mediàtica que va aprofitar l'ex de Rocío Carrasco per intentar desacreditar-la a ella com a mare i polemitzar com a col·laborador en diversos programes televisius i en la premsa rosa, tal com aquesta matinada acreditaven diversos documents gràfics i audiovisuals aportats en la docusèrie.

A pesar d'haver demandat la cantant per 1.000 milions de pessetes quan el va acusar públicament de maltractar la seva filla en un programa televisiu, Antonio David Flores va arribar a dir de l'artista en un programa del cor espanyol que l'admirava molt perquè era una "molt bona àvia" amb el seus fills, amb els quals parlava regularment quan ja estava greument malalta i era el centre d'interès informatiu diari d'Espanya. Carrasco desmenteix aquest extrem i diu que ella mai va consentir que els seus fills parlessin amb la que era la seva àvia perquè estava molt malalta i no volia que els quedés aquell record, i tampoc que la veiessin.

La filla de Rocío Jurado també desmenteix el seu ex amb relació a la tasca de descrèdit que aquest li va fer quan va divulgar a la televisió que –coincidint amb els mesos que la seva mare havia estat malalta a Houston, als EUA– no havia parlat ni un sol cop amb els seus dos fills mentre tenia cura de la seva mare. Carrasco ha desmentit aquesta acusació al dir que ella parlava cada dia amb els seus fills, als quals trucava per telèfon quan estaven a l'escola a pesar del canvi horari amb els Estats Units. Durant aquell temps, Carrasco explica que va acceptar voluntàriament que els seus fills estiguessin de forma permanent amb el seu pare, malgrat que podria haver-los tingut 15 dies a casa seva amb algú que se'n fes càrrec.

Campanya mediàtica

D'entre les altres mentides de la campanya mediàtica del seu ex contra ella en els últims 25 anys que Carrasco ha desgranat, destaca que ell es va presentar públicament com un pare víctima. Carrasco, que tenia el 100% de la custòdia dels seus dos fills per decisió judicial, detalla a la docusèrie que, quan va veure's assenyalada públicament de forma regular per ell, que l'acusava d'impedir-li veure els seus fills, va proposar a través d'un document privat signat davant dels seus advocats que la custòdia fos compartida i que els nens passessin 15 dies amb cadascun. Des que ella va comunicar aquesta possibilitat –que incloïa a més la rebaixa de la manutenció que ell li havia de donar a ella mensualment a la meitat, cosa que es va acreditar documentalment a la sèrie– al seu ex, aquest va seguir acudint a programes de televisió durant sis mesos més a queixar-se que Carrasco no li deixava veure els nens.

En aquell moment ell treballava a Crónicas marcianas, on comentava habitualment que la seva ex no li deixava veure els fills, i on no explicava que tenia un conveni regulador privat preparat per poder veure molt més els seus fills, però que no acudia a firmar-lo. Aquell conveni –que va signar finalment pressionat per Xavier Sardà, que va actuar després que Carrasco li expliqués els fets– també incloïa una clàusula de confidencialitat sobre el mateix document que ell va trencar tres dies després de signar-lo en una entrevista en exclusiva a la revista Sorpresa.

En el pitjor moment

Per acabar, també destaca com, coincidint amb un dels moments més greus de la malaltia de la seva mare a l'Anderson Cancer Center de Houston, ell li va proposar a ella que aquell conveni regulador acordat de forma privada s'elevés a públic, cosa que ella diu que en aquell moment va acceptar perquè no tenia forces per a una nova batalla. Vist amb perspectiva, Carrasco assegura que llegeix aquell gest en aquell moment concret com deixar una porta oberta al fet que, si Rocío Jurado moria i deixava alguna cosa d'herència als seus dos únics nets, al tenir la custòdia compartida legalment ell tindria el mateix dret que la mare en la gestió d'aquells diners o béns.

Dels seus mesos a Houston, en què els seus fills van estar exclusivament amb el seu pare, Carrasco recorda que van ser l'inici d'un canvi de la relació que la seva filla tenia amb ella. Després del multitudinari funeral de l'artista, diu Carrasco que per fi va poder estar amb els seus fills. Va ser en aquell moment quan la nena, que tenia nou anys aleshores, li va preguntar què passaria amb les cases de la seva àvia a Miami. "En aquell moment em vaig adonar que tot havia canviat i que aquella llavor del mal que li havien implantat estava florint [...] Vaig començar a plorar com una nena petita. Una nena de nou anys, a qui se li acaba de morir l'àvia, et diu això... Li havien fet aprendre una lliçó. Em va caure el món a sobre", conclou Carrasco, que la setmana que ve serà presencialment al plató per "aclarir" qüestions i dubtes que les emissions fetes fins ara d'aquesta docusèrie de 12 episodis han generat, tal com va comunicar ella ahir a la nit a l'inici de l'emissió a través d'una trucada telefònica.

stats