Societat 30/09/2013

Un dona robada en néixer es retrobarà amb la seva mare biològica a València

L'associació SOS Bebès Robats demana a la fiscalia que actuï amb la mateixa diligència en altres casos que s'"estan arxivant"

Efe
2 min

ValènciaLa Fiscalia de València acollirà demà el retrobament entre un nadó robat i la seva família biològica. Les protagonistes seran Rosa María García i la seva mare, María Vicenta Mateu, a qui van sostreure la filla moments després de néixer.

Segons un comunicat remès per la Fiscalia, aquest encontre es produeix després que els fets s'hagin constatat gràcies a les "actives gestions" del grup de menors de la brigada provincial de la policia judicial de València, en la recerca realitzada per la secció de menors de la Fiscalia. La trobada es realitzarà a les 11.30 hores en les dependències de la Fiscalia Provincial de València, segons l'escrit signat per la fiscal portaveu, Susana Gisbert.

El president de l'associació SOS Bebès Robats i SOS Arrels, Enrique Vila, ha assegurat a Efe que aquest retrobament suposa un "reconeixement oficial de la trama de sostracció de bebès". "Ens alegrem pel retrobament i pel reconeixement oficial de la trama per part de la Fiscalia", ha dit Vila, que ha exigit que es "reobrin i investiguin amb la mateixa profunditat la resta de casos que s'estan arxivant massivament per part de Fiscalia".

Segons ha explicat, la sostracció quan era un bebè de la dona que demà es retrobarà amb la seva mare biològica es va produir en la clínica del Consol de València, encara que no ha pogut precisar més detalls sobre aquest cas.

L'advocat ha destacat que l'acte que se celebrarà demà a les dependències de la Fiscalia de València, i al qual acudirà personalment, "confirma que s'actuava impunement als hospitals valencians". Finalment, ha reiterat que demanen a la Fiscalia la "mateixa diligència" per a tots els casos, ja que la majoria d'ells "s'estan arxivant".

stats