El risc d'incendi està entre alt i extrem a les Balears

Segons l'Aemet, la temperatura màxima serà d'uns 29 graus i el vent bufarà del nord-est amb ratxes que podran arribar als 35 quilòmetres per hora 

El centre territorial de les Balears de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que el risc d'incendi aquest dissabte oscil·la entre "extrem" i "molt alt" a les Illes, on es combinen els efectes del vent del nord-est intens amb temperatures màximes que arribaran a estar entre els 24 i els 29 graus. 

Segons el mapa de l'Aemet, el risc d'incendi és de nivell "extrem" al sud-est de Mallorca (a Palma, Marratxí, Calvià i Andratx), punts del litoral del Llevant i la zona d'Alcúdia i el Port de Pollença. També és extrem al sud d'Eivissa i Formentera. A la resta de les Illes el risc és "molt alt", excepte en algun punt del centre de Menorca, on és alt.

Durant la jornada d'aquest dissabte, niguls mitjans i alts que avancen des del nord d'Àfrica predominen a les Balears, segons el pronòstic de l'Aemet, que no descarta que es produeixi alguna precipitació dèbil que aniria acompanyada de fang. Les Pitiüses en quedarien al marge. 

Les temperatures màximes se situaran entre 24 i 29 graus i el vent bufarà del nord-est, amb intensitat de 25 i 35 quilòmetres per hora.

EDICIÓ PAPER 11/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF