La revetla de Sant Sebastià perd més de 25.000 assistents

Les condicions meteorològiques varen provocar que el nombre de participants descendís a 2.000

La pluja, el vent i el fred varen aconseguir que la revetlla de Sant Sebastià perdés la majoria dels seus assistents. Si el 2019 unes 30.000 persones varen acudir als concerts, enguany el nombre de participants va quedar en 2.000, segons dades de Cort. El Consistori reconeix que la xifra "va ser inferior a la d'altres anys" i destaca l'acte organitzat per les confraries com un dels més exitosos.

Segons el consistori, els dies 18 i 19 de gener es varen mantenir reunions per qüestions tècniques, durant les quals es va valorar si la revetlla s'havia de suspendre a causa de la borrasca Gloria, a les quals varen assistir el regidor de Participació Ciutadana, Alberto Jarabo, i els tècnics de la Policia Local, Bombers i Participació. També hi va acudir l'empresa adjudicatària dels escenaris i del so i l'assessor musical.

Encara que "l'alerta per pluja i vent es mantenia constant", Cort va decidir mantenir les actuacions i estar pendent en tot moment de l'evolució del temps. A més, fonts del Consistori asseguren que es va mantenir constantment el contacte amb l'Aemet i amb la Direcció d'Emergències, que avisaven de possibles canvis.

Cort cancel·la els concerts de la revetla de Sant Sebastià a la plaça d'Espanya, a la Feixina i Joan Carles I

Malgrat les reunions prèvies al dia de la revetla, els concerts es varen anar suspenent de manera progressiva i imprevista a mesura que avançava la nit. En total, es varen anul·lar les actuacions a quatre punts de la revetla: la plaça d'Espanya, la Feixina, la plaça Joan Carles I i la plaça de la Reina. Mentre que a la primera plaça no es va poder fer cap concert, a la resta varen quedar cancel·lats a mitjanit, entre les 23 h i la 1 h de la matinada.

Així, la revetla va començar a les 19.50 h amb la sortida del drac de na Coca per encendre el fogueró de la plaça Major, que va estar acompanyat per la batucada Savaná i la colla de dimonis. Amb 600 persones, aquest va ser l'acte més exitós, el qual va donar el sus als concerts de sis places de les set previstes, atès que ja s'havia cancel·lat el de la plaça d'Espanya pel tipus d'escenari i la ubicació.

Els concerts que no es varen poder fer finalment van ser els de Derrick Carter i The Southonormales, a la Feixina, i la Vereda a la plaça de la Reina. Pel que fa a les torradores, l'Ajuntament en va instal·lar menys de les previstes. D'altra banda, la Policia Local va actuar en deu ocasions a la via pública per comportaments incívics. En total, el dispositiu especial va incloure 138 agents entre les 17 i les 2.30 h. Per la seva banda, Emaya va recollir 3,5 tones de residus.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF