La reurbanització del carrer de Rafael Rodríguez Méndez començarà d'aquí a menys de sis mesos

El projecte, que vol ser un referent de futur a Palma, té un pressupost de 832.514 euros

"Els carrers de Rafael Rodríguez  Méndez  i  Ricardo  Ortega són el model de futur de la ciutat que volem, pel que fa als arbres i al model de convivència entre ciclistes i  vianants ", ha assenyalat el regidor d'Infraestructures, Rodrigo   Andrés  Romero.

A la Junta de Govern d'aquest dimecres s'ha aprovat el projecte per reurbanitzar el carrer de Rafael Rodríguez  Méndez , des de la plaça de Madrid fins a la plaça del Fortí. Una intervenció que presenta com a novetat, un sòl estructural per crear un subsol que millori les condicions dels arbres que permetrà orientar-ne el creixement de les arrels per evitar problemes d'aixecament i millorar el drenatge. Aquest sistema, segons el regidor d'Infraestructures , permetrà "emmagatzemar aigua en el subsol, cosa que millorarà el reg i reduirà l'impacte de les trombes d'aigua, que generen petites inundacions".

El resultat  final  serà de dues voreres més amples, un 6% més amples, un carril bici, una fila per a aparcament ,   una  fila d'arbres i tres carrils de circulació.

Actualment, en aquest carril es pot aparcar a ambdós costats, però el nou projecte preveu que no es pugui aparcar a la vorera dels nombres imparells. "Les 20 places  es   traslladaran  a  un altre  lloc, a prop ", assenyala Romero.

Se substituiran els 29 arbres per 24. El pla de gestió de zones verdes cerca més la qualitat que la quantitat, no s'han de plantar on no tenen espai, ja que si no hi caben, s'han de podar sovint  i llevar-los  al cap de vuit anys .

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF