Es retiren els recursos contra les ajudes al català a Pollença i Capdepera

La nova delegada del govern, Rosario Sánchez, ha recordat que aquest era un dels seus compromisos quan va arribar al càrrec

La delegada del Govern, Rosario Gómez, ha anunciat aquest dilluns que es retiren els recursos contra les ajudes a la utilització del català en els comerços que atorgaven els ajuntaments de Pollença i Capdepera i que havia presentat l'Advocacia de l'Estat a instàncies de la delegada anterior, Maria Salom.

L'Advocacia de l'estat espanyol havia presentat un recurs contenciós administratiu contra l'acord del ple de Pollença del 22 de febrer mitjançant el qual s'aprovaven les bases reguladores de les subvencions als negocis que utilitzin preferentment la llengua catalana en la seva activitat empresarial, ja sigui en els rètols, etiquetes, documents o cartes de restaurants. Posteriorment es va actuar contra l'Ajuntament de Capdepera.

La nova delegada ha anunciat que "l'Advocacia de l'Estat ha desistit dels procediments ordinaris contra els acords dels ajuntaments de Pollença i Capdepera sobre les ajudes de normalització lingüística per al foment de l'ús de català en els comerços".

Sánchez ha recordat que aquest era un dels seus compromisos quan va prendre possessió del càrrec. "La intenció d'aquesta Delegació del govern és respectar la Llei de normalització i el consens lingüístic que hi ha des del 1985 i no interferir en l'autonomia dels municipis", ha afegit. També ha  destacat que "em vaig comprometre a posar fi a la judicialització interessada de les mesures adoptades per diverses administracions. La primera passa ha estat l'acord de l'Advocacia i del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, que n'ha fet un informe favorable".

Així mateix, la delegada ha explicat que està en estudi la retirada del recurs contra la carrera professional, que va presentar també la delegada anterior.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF