Sense resultats en la setena jornada de recerca d'Arthur

Les tasques s'han centrat en el tram entre Sant Llorenç i Son Carrió

El dispositiu de recerca d'Arthur, el nin de cinc anys arrossegat per la torrentada de Sant Llorenç, no ha obtingut resultats aquest dimarts, una setmana després de la catàstrofe, encara que el rastreig en diferents punts s'ha mantingut fins a la caiguda del sol.

"És un treball molt minuciós", ha assenyalat després de la reunió de coordinació dels organismes involucrats en l'operatiu el director general d'Emergències del Govern balear, Pere Perelló, que ha confirmat que la recerca s'ha centrat aquest dimarts en el tram de cinc quilòmetres entre Sant Llorenç i Son Carrió.

Encara que és en aquesta zona on els especialistes consideren més probable trobar el cos del petit, tres equips han cercat per terra en el tram entre Son Carrió i la desembocadura del torrent a s'Illot. Bussejadors i tres embarcacions de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim han intervingut a la costa i la mar. "Hem aconseguit reunir la Unitat Militar d'Emergències (UME), la Guàrdia Civil i els Bombers. Hi ha una combinació òptima", ha destacat el responsable autonòmic d'Emergències.

Perelló ha assenyalat que, una vegada passada l'emergència dels primers dies, quan es mantenien les esperances de trobar el nin amb vida, ara es fa un rastreig "de cirurgia". "Quan arribem al final, volem garantir que el desaparegut no és al torrent. Després ja ens centrarem en la mar", ha afirmat.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF