La falta d'ingressos per les restriccions sanitàries complica la viabilitat de les ONG a Menorca

Alerten del futur "complicat" d'algunes entitats socials

L’associació Fòrum d’Entitats del Tercer Sector de Menorca (FETS) adverteix que algunes ONG estan en una “complexa” situació a conseqüència de la manca d’ingressos dels actes benèfics que no s’han pogut dur a terme a causa de les restriccions sanitàries derivades del covid-19.

El president de l’associació, que agrupa un total de 36 organitzacions sense ànim de lucre, Antoni Aguiló, xifra en una mitjana d’un 30% la disminució dels recursos econòmics, tot i que determinades entitats han deixat d’ingressar al voltant d’un 80%. “Som els grans oblidats de la crisi sanitària, ens va succeir el mateix l’any 2008 i ara tots els doblers van dirigits en clau econòmica a turisme, empreses i aerolínies, i, en canvi, donam un servei a la societat on les administracions no poden arribar”, ha assenyalat.  

El principal problema de la falta d’ingressos és la impossibilitat de fer actes públics amb la participació de la ciutadania. Les restriccions dificulten aquesta via, que representa l’aliment econòmic d’aquestes entitats. De tota manera, Aguiló diferencia entre les ONG amb una estructura organitzativa consolidada i altres que se sustenten gràcies a l’acció dels voluntaris: “Càritas o la Creu Roja han incrementat els seus serveis d’aliments o ajudes del lloguer i altres com el Cercle Artístic o l’Ateneu són les històriques i aguantaran el moment, però els Amics de la Mar o els Escoltes corren un seriós risc”.

La Fira d’Entitats Locals es desenvoluparà aquest any de manera telemàtica. Cada entitat enregistrarà un vídeo explicant la seva activitat i els projectes en marxa amb la intenció de donar-se a conèixer. La Fira es farà les dues darreres setmanes de novembre.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF