La restricció de vehicles de motor a Formentera dispara un 28,6% l’ús de bicicletes

L’ocupació de les carreteres cau un 8% i l'ús del transport públic augmenta un 7,6%

Aquest estiu el trànsit a les carreteres de Formentera ha davallat un 8% respecte de l’any passat i, en canvi, ha augmentat un 28,6% l’ús de bicicletes per les rutes verdes de l’illa i un 7,6% l’ús del transport públic. Així ho ha explicat el conseller de Mobilitat de l’illa, Rafa González, en una roda de premsa en què, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, ha fet balanç de la regulació de l’entrada de vehicles a l’illa que s’ha aplicat durant el juliol i l’agost.

De mitjana, durant tots dos mesos han circulat 20.595 vehicles per les carreteres de Formentera –19.532 al juliol i 21.658 a l’agost. També, de mitjana, 1.625 vehicles dels que han circulat cada dia eren de visitants; 8.126, de residents de Formentera; 9.276, d'empreses de lloguer, i 1.568, d'altres categories. En tot cas, el sostre de vehicles ha quedat un 2% per sota dels devers 22.000 a què es va arribar l’estiu del 2018, i aquest era un dels objectius de l’àrea de Mobilitat del Consell de Formentera. Per això, González creu que s’ha trencat la tendència d'augment dels darrers anys.

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha aprofitat per posar en valor la importància de la mobilitat sostenible i per agrair la implicació de la societat i del teixit empresarial en el desenvolupament de la regulació. Malgrat tot, Ferrer ha recordat que encara queda molta feina per continuar amb el desenvolupament del Pla de mobilitat sostenible. “Enguany hem assentat la base i hem complert l’objectiu, però l’any vinent hem de continuar amb aquesta regulació apropant-nos cada vegada més a la sostenibilitat de l’illa”, ha dit la presidenta, que va anunciar també que, conjuntament amb empresaris i la societat civil, el Consell definirà l’aplicació de la regulació del proper estiu.

Alejandra Ferrer, ha aprofitat la convocatòria per emfasitzar que el treball cap a la sostenibilitat de Formentera va començar el 2008 amb la instal·lació dels punts de recàrrega elèctrica, juntament amb la regulació de vehicles a Illetes i la reordenació dels aparcaments o les bonificacions de vehicles elèctrics.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF