Els bars, hotels i restaurants de les Balears generen unes 316.300 tones de residus cada any

L'estimació, feta per Ecoembes, també inclou el sector de l'alimentació, escoles, centres de salut, residències i empreses

Els residus comercials generats als bars, hotels i restaurants de les Balears arriben a les 316.300 tones anuals, un volum que representa el 38,5% dels residus municipals produïts, segons dades d'un estudi fet per Ecoembes en col·laboració amb el Govern i l'Institut Cerdà. L'estimació també inclou el sector de l'alimentació, escoles, centres de salut, residències i empreses, segons han informat l'Executiu balear i Ecoembes en una nota de premsa. 

Així mateix, l'anàlisi reflecteix que, d'aquesta quantitat, la major part són de matèria orgànica (20%), seguits del paper i el cartó (9,6%), el vidre (4,7%) i els envasos (4,2%). L'Institut Cerdà ha fet 650 entrevistes a diferents establiments de diversos municipis de Mallorca per poder estimar la generació de residus que produeixen.

Cada illenc produeix a l'any 763 kg de residus i la majoria no es reciclen

Les conclusions de l'estudi permetran identificar l'origen dels residus comercials amb l'objectiu de poder implantar estratègies de recollida selectiva i reciclatge en el sector. Ecoembes assenyala que, a causa de la importància del turisme a les Balears -principal generador d'aquests residus-, augmentar el coneixement sobre aquest fet és "clau" per poder fer polítiques i estratègia per gestionar-los.

Ecoembes i l'Institut Cerdà varen fer un estudi previ per conèixer la composició dels residus domèstics produïts a les Balears, en el qual es va constatar que la matèria orgànica suposa el residu més important, ja que representa un 38% del total.

L'estudi va ser presentat durant una jornada tècnica que ha tingut lloc aquesta setmana i en la qual varen participar el director general de Residus i Educació Ambiental del Govern, Sebastià Sansó, i el gerent d'Ecoembes, Xabier Balagué.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF