Els bars i restaurants de Palma centre i Santa Catalina tindran contenidors de vidre dins els locals

Emaya i Ecovidrio llancen una campanya conjunta per augmentar el reciclatge

Emaya i Ecovidrio han anunciat aquest dimecres l'inici d'una campanya per incentivar l'increment de reciclatge de vidre en el sector de l'hostaleria de Palma, concretament en uns 300 establiments.

Segons ha informat la presidenta de Emaya, Neus Truyol, aquesta campanya se centrarà en els establiments -principalment bars i restaurants- de les zones de Santa Catalina, Passeig Marítim i del Centre Històric de Palma.

En una primera fase, que s'iniciarà "aquest cap de setmana", es duran a terme una sèrie d'enquestes en aquests establiments per conèixer els "hàbits de reciclatge de vidre i adequar els recursos a les seves necessitats", segons ha explicat el gerent de Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Posteriorment, s'instal·laran en els locals uns contenidors especials, coneguts com Vacri, que permeten el reciclat de grans quantitats de vidre i es facilitarà el transport dels residus als contenidors que Emaya ja ha instal·lat als carrers de Palma.

Així mateix, Fuentes ha subratllat que el sector de l'hostaleria i la restauració consumeixen prop del 50 per cent dels envasos de vidre d'un sol ús que es produeixen a l'Estat espanyol.

És la primera vegada que es du a terme aquesta iniciativa, per la qual cosa es tracta d'una "acció innovadora que es focalitza en les necessitats dels hostelers", ha afegit el gerent, qui ha destacat que Palma "ocupa la setena posició en la llista de ciutats que més vidre reciclen".

D'altra banda, Truyol ha destacat que el 2017 el reciclatge de vidre es va incrementar en un 13 per cent, en relació a 2016, la qual cosa va suposar el reciclatge d'un total de 8.322 tones d'envasos. En aquesta línia, el mes amb la recollida més elevada va ser a l'agost, amb 944 tones.

Així mateix, durant el mes de gener s'han recollit 667 tones, un 10,3 per cent més que al gener de 2017. A més, es varen reciclar 20,54 quilos de vidre per habitant durant l'any passat, la qual cosa va suposar l'augment del 25 per cent en dos anys.

Finalment, la presidenta de Emaya ha recordat els diferents serveis de l'entitat, com la recollida selectiva o el 'porta a porta', que han ajudat a incrementar el reciclatge de vidre.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF