Societat 06/11/2019

Els restauradors convocaran el referèndum sobre les terrasses el proper 19 de gener

La consulta es farà a "cinc zones calentes" de Palma la vigília de Sant Sebastià

A. T.
2 min
Els comerciants asseguren que es perden llocs de feina

PalmaLa plataforma Sí a les Terrasses de Palma, liderada per Restauració CAEB, ha anunciat aquest dimecres que convocarà el seu referèndum el proper 19 de gener de 2020, el dia abans de Sant Sebastià. L'organització ha informat en un comunicat que la consulta es farà entre les 12 i les 14 hores a "cinc zones calentes" de la ciutat.

Sobre aquest anunci, el portaveu de l'equip de govern de Cort, Alberto Jarabo, ha assenyalat que és més aviat "una enquesta" que no un referèndum. Tot i això, cal recordar que l'edil s'ha mostrat en reiterades ocasions en contra d'aquesta iniciativa, atès que no preveu la possibilitat de modificar l'ordenança actual.

Jarabo va debatre sobre aquesta qüestió de manera conjunta amb el president de Restauració Mallorca, Alfonso Robledo, i amb el portaveu de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Joan Fortesa, el mes d'octubre. Com a resultat d'aquestes negociacions, la plataforma Sí a les Terrasses es va comprometre a fer una campanya per fer complir l'ordenança, però no va descartar convocar el referèndum.

Així, l'organització ha fet saber aquest dimecres que col·locarà cinc meses electorals a les terrasses de la Llonja, l'Escorxador, Santa Catalina, Blanquerna i la plaça Major. A cada una, els votants trobaran una urna, les paperetes corresponents i un president i un secretari que donin fe del bon funcionament de la consulta, ha informat la plataforma. En aquest sentit, asseguren que també han oferit a Cort que enviï un apoderat municipal per verificar el procés electoral.

Les úniques persones que podran votar seran els veïns de Palma i es demanarà DNI per comprovar-ho i fer-ho de la manera més fidedigna possible. Els organitzadors volen portar tota la informació recollida a l'Ajuntament i demostrar que "els veïns que es queixen no són tots".

El president de Restauració CAEB, Alfonso Robledo, ha assenyalat que el referèndum no és vinculant però que el seu objectiu és "demostrar que els veïns sí que volen terrasses, amb educació i respecte a la convivència, perquè el dret al descans és sagrat". Juntament amb això, ha apuntat que les relacions amb el Consistori són bones. "Demanam que no hi hagi canvis a les ordenances cada quatre anys, perquè som moltes famílies que depenem dels ingressos dels bars i restaurants", ha afegit.

stats