Restauradors de les Balears reclamen un rescat econòmic per protegir més d'un milió de llocs de feina

Acusen les administracions de no complir "amb la seva paraula"

L'Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants, Restauració CAEB, ha llançat, juntament amb la plataforma Junts amb l'Hostaleria, el missatge "desesperat SOS", amb el qual es pretén ajudar a la recuperació del sector i evitar la pèrdua de més d'un milió de llocs de feina. "Estam arribant al límit, falten recursos i les administracions són incapaces de complir amb la seva paraula", apunta el sector en una nota en la qual també recorda que encara no han rebut "cap de les ajudes que els van prometre, en matèria de tributs fiscals locals".

En aquest sentit, ha denunciat que ningú està liderant el treball necessari i la posada en marxa de protocols per poder encarar la pròxima temporada turística. "Ens falta un líder que ens aporti un raig de llum a aquesta situació tan negra que ens ha tocat viure", ha lamentat.

L'associació balear ha recordat que s'ha sumat a la petició del sector hostaler de l'Estat, que ha sol·licitat a les comunitats autònomes i a la ministra Reyes Maroto l'aprovació urgent del pla de suport a l'hostaleria anunciat per la ministra la setmana passada. Apunten també que el pla ha d'incloure ajudes directes a la restauració i l'hostaleria per un valor de 8.500 milions d'euros. A més, Hostaleria Espanya recorda que aquest sector, en l'àmbit de l'Estat, representa el 6,2% del Producte Interior Brut (PIB) i dona feina a més d'1,7 milions de persones, segons dades de l'any 2019.

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF