Els restauradors de les Balears denuncien el "tracte de favor" del govern espanyol amb els de Canàries

Consideren una "ofensa" que se'ls hagin estès els ERTO i creuen que aquesta mateixa mesura s'hauria d'aplicar a l'Arxipèlag

L'Associació de Restauradors de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) ha retret aquest dimecres al govern espanyol el tracte a favor que ha tingut amb les Canàries amb l'extensió dels Expedients de Regulació Temporal (ERTO). Ho consideren "una ofensa comparativa" perquè no l'apliquen a les Balears, segons exposen en una nota.

Aquesta decepció sorgeix de les declaracions que ha fet aquest dimecres la diputada de Coalició Canària (CC), Ana Oramas, en les quals ha anunciat que "el govern s'ha comprès a mantenir els ERTO del sector turístic de les Canàries el temps que faci falta" i serà fins que "es reactivi el mercat i el transport de turistes internacionals, que, segons els experts, podria ser fins al mes de novembre o desembre", apunten. Per això, els restauradors asseguren que se senten "indignats, maltractats i decebuts".

L'associació considera que aquesta mesura es tracta d'una acció positiva que ajudaria a pal·liar els efectes negatius d'aquesta crisi i per això demanen "les mateixes condicions que les Canàries", ha dit el president de l'Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants, Alfonso Robledo.

Des de Restauració CAEB creuen que l'executiu està deixant "de banda les Balears" i Robledo ha qualificat aquesta decisió com una "ofensa comparativa molt greu, ja que les dues comunitats depenem del turisme".

"No entenem que es prenguin decisions arbitràries i desiguals", ha criticat. "Volem que aquesta mesura tan necessària per a les Canàries es faci extensiva a les Balears de la mateixa manera que, en el seu moment, es va fer amb el descompte de resident", ha reclamat.

 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF