Restauració Mallorca convocrà un referèndum per decidir el futur de les terrasses sense el vistiplau de Cort

El president de l'entitat va entregar el document a l'Ajuntament de Palma, però no ha rebut resposta

La plataforma Sí a les Terrasses de Palma ha informat aquest dimecres que convocarà un referèndum per decidir el futur de les terrasses, tot i que no té l'aprovació de l'Ajuntament de Palma. Segons Alfonso Robledo, president de Restauración Mallorca -entitat que encapçala la iniciativa-, el 4 d'octubre es va fer entrega del document a Cort, però no han obtingut cap resposta.

Tot i això, el portaveu de l'equip de govern de Palma, Alberto Jarabo, ha assegurat en diverses ocasions davant la premsa que el Consistori no dona suport a aquesta proposta i que en cap cas es preveu modificar l'ordenança actual. En la mateixa línia, la Federació d'Associacions de Veïns de Palma va defensar la normativa vigent, que fixa que l'horari per utilitzar cadires i taules a les terrasses acaba a les 23 hores, i va rebutjar el referèndum.

La Federació de Veïns de Palma, en contra del referèndum de les terrasses

La plataforma Sí a les Terrasses de Palma apunta que encara no s'ha decidit una data concreta per al referèndum, però declaren que serà abans que finalitzi l'any. El que sí que avancen és que es farà "a cinc punts calents de Palma: la Llotja, Santa Catalina, l'Escorxador, Blanquerna i plaça Major" i que serà en dissabte.

Per tal "d'evitar duplicitats en el vot i que el referèndum es faci de la manera més fidedigna possible", es col·locaran meses electorals i "es requerirà el DNI i la demostració de la residència a Palma dels votants", apunta la plataforma en un comunicat. L'objectiu, indica Robledo, és que els veïns es pronunciïn obertament sobre aquesta qüestió.

Cort es reunirà amb veïns i restauradors

En aquest sentit, el portaveu municipal ha anunciat que es reunirà aquest dijous a les 11 hores amb la Federació d'Associacions de Veïns de Palma i amb l'Associació de Restauradors per parlar sobre aquesta qüestió. Cort pretén tenir en compte les observacions d'ambdues organitzacions, tot i que també s'ha mostrat obert a parlar amb altres entitats, com ARCA. 

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF