Sense resposta del Ministeri en el cinquè dia de vaga dels funcionaris de presons

El representant d'UGT no descarta una vaga indefinida si el Ministeri no obre una nova negociació

Els funcionaris de presons continuen les protestes aquest dilluns al centre penitenciari de Palma. És la cinquena de les sis jornades de vaga que anunciaren a finals d'octubre, però encara no han obtingut cap resposta del Ministeri d'Interior.

La protesta a les portes de la presó de Palma s'ha iniciat a les 19 h i hi han participat 100 treballadors, segons afirma el representant sindical d'UGT, David Rodríguez. Denuncien la manca de personal  i les  ràtios  desmesurades dels funcionaris de presons i demanen  una millora de les condicions salarials, més formació i una relació de llocs de feina més real. La vaga és la conseqüència directa de la ruptura unilateral de les negociacions amb el Ministeri. 

La vaga començà el 24 d'octubre i continuà el 26 i els dies 6, 8, 13 i 18 de novembre. Rodríguez explica que el seguiment aquest cap de setmana ha estat del 100% i que la presó de Palma ha funcionat exclusivament amb els serveis mínims.  "Ara la pilota la té l'administració penitenciària", i nega cap resposta fins al moment per part del Ministeri d'Interior. 

Esperen que dimecres, quan hagin finalitzat les jornades de vaga, s'obri una negociació per posar una solució a les seves queixes i demandes. Si això no es produeix, Rodríguez avança que donaran uns "dies de rigor" i que la pròxima passa serà convocar una nova vaga, en aquest cas indefinida. 

 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF