Societat 16/02/2021

Resistencia Balear torna i convoca una manifestació per a l'1 de març

La plataforma ha demanat permís a la Delegació del govern espanyol a les Balears

2 min
Imatge de la manifestació del 12 de gener.

La plataforma Resistencia Balear torna i ho fa amb una nova convocatòria de manifestació a peu contra el Govern per a l'1 de març, el Dia de les Illes Balears. Dues setmanes després que el seu líder, Victor Sánchez, anunciàs que feia "una passa al costat", la plataforma ha decidit canviar d'imatge i ara s'autodenomina Resistencia balear Resiliencia.

Segons ha informat a través del seu compte de Facebook, creat el 7 de febrer, la plataforma ja ha presentat una sol·licitud a la Delegació del govern espanyol a les Balears per fer una marxa a peu. La intenció és començar el recorregut a les 10.30 H a la plaça d'Espanya i acabar-lo al Consolat.

"Tothom qui va demanar a crits alçar la veu tindrà el seu moment a la plaça d'Espanya i de nou sense colors ni banderes", asseguren al comunicat que han publicat a la xarxa social. "El poble decideix", "Volem treballar", "No més almoina", "Aturem aquesta bogeria", "Stop dictadura" o "No treball, no cobres" són alguns dels lemes que han compartit en forma de cartell a Facebook.

Salt a la política

Cal recordar que Resistencia Balear va anunciar la setmana passada que s'integrava dins el partit municipal Sumam, que lidera Aina Aguiló a Palma. En referència a això, la plataforma explica que es varen acostar a "un partit petit, ja constituït i amb minoria de vots" amb "la idea o desig que l'hosteleria i el turisme tinguessin cabuda i veu en la política".

"Al mateix temps que lluitàvem aprenguérem que a força de tirar murs no derrocaríem aquest desgovern que s'aferra a la política, a aquest mur entre el poble i les seves piràmides, que només tremola quan ens veu units i enfadats", diuen ara. Per això, es venen com "els únics que en un futur podran treure fora els que venen Mallorca al millor postor".

Sigui com sigui, la plataforma ja acumula més de 300.000 euros en multes, motiu pel qual varen anunciar una possible retirada. En un missatge que Víctor Sánchez va signar al seu compte de Facebook com a Resistencia Balear, explicava el 4 de febrer que les sancions que havien rebut de la Delegació del govern espanyol els havien creat "un deute que segurament mai" podran pagar i que els deixaven "sense recursos per poder seguir el dia a dia". "En definitiva, ens han fulminat", va afirmar.

stats