Societat 23/01/2021

La Resistència amenaça el Govern amb un ultimàtum i exigeix una reunió emesa en 'streaming'

El col·lectiu qualifica l'Executiu balear de "socialcomunista" en un comunicat on diu que si no es compleixen les seves exigències es tornarà a manifestar dissabte vinent

Ara Balears
2 min
Més de 2.000 persones protesten en cotxe i a peu contra les restriccions del Govern

PalmaLa Resistència, el col·lectiu que es va manifestar aquest divendres i dimarts de la setmana passada al centre de Palma, ha emès un comunicat on dóna un "ultimàtum" al Govern. Ha concedit 48 hores a l'Executiu, que qualifica de "socialcomunista", per convocar una reunió per tractar el tema de les ajudes als sectors més afectats per les restriccions per lluitar contra el covid-19. La negociació, reclamen, s'haurà de retransmetre en directe per internet. El grup liderat pel restaurador Víctor Sánchez amenaça que el Govern no cedeix a la seva exigència es tornarà a manifestar dissabte vinent.

El col·lectiu exigeix que l'Executiu fixi "lloc, dia i hora" per crear la taula de negociació entre l'administració i "el sector privat" i que es negociïn "mesures específiques i ajudes urgents a tots els afectats per la situació sanitària", segons ha informat l'agència Efe. "Si l'única manera de rectificar és fer-los fora de les seves butaques, no dubtin que ho farem", adverteix la Resistència Balear, que es proclama representant del "sentiment d'impotència d'una societat que ja no aguanta més enganys".

Segons el comunicat "no és cap secret" que el Govern té "un projecte social-comunista" que impulsa amb socis "independentistes".

La manifestació de dimarts 12 de gener va aplegar devers 4.000 persones tot i que no estava autoritzada per la Delegació del govern espanyol, que va tramitar multes per valor de més de 124.000 euros a diversos participants. La de divendres va aplegar la meitat de participants i tenia permís perquè s'havia de fer només en vehicles, però un milenar de persones es varen saltar les instruccions i es varen manifestar a peu.

stats