Un 36% dels balears confessa que no recull els fems que troba a la platja

Només un 28% dels illencs assegura que recicla al contenidor adequat els residus que estan al litoral

Tot i que un 92% dels residents a les Illes Balears afrima que està conscienciat sobre la necessitat de recollir els fems que generam a les platges, un 36% dels illencs confessa que no recull mai els residus que troba al litoral i només un 28% assegura que sempre recicla al contenidor adequat els residus que hi ha al litoral. Així ho explica un estudi de la corporació nord-americana Ball Corporation, uns dels fabricants de llaunes de refrescos més importants del món. Així mateix, l'anàlisi afirma que un 34% dels balears diu que recull i diposita els residus trobats a la platja a la primera paperera que hi veu. 

Sempre d'acord amb les dades de l'estudi, un 94% dels balears creu que són necessaris més punts de reciclatge a les platges i un 48% considera que les platges de la Comunitat no estan netes, el percentatge més alt de l'Estat. L'empresa dedicada a la producció de pots de vidre, taps i productes relacionats per a l'enllaunat domèstic, també explica que el 42% dels illencs prefereix dur el menjar preparat de casa per passar el dia a la platja, mentre que un 24% s'estima més dinar en un xibiu.

D'altra banda, l'estudi diu que la beguda més sol·licitada a l'hora d'anar a la platja és, en un 56% dels casos, l'aigua; mentre que els refrescos se situen en un 22%. La cervesa és la beguda preferida pel 10% dels illencs i els sucs només són consumits per un 4% de les persones que passen el dia a la platja a les Balears. 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF