Les places per a residents de medicina familiar a Balears augmenten un 70%

L'oferta formativa per a residents d'infermeria en atenció comunitària també s'ha incrementat significativament 

La Conselleria de Salut i Consum ha augmentat per al curs 2019-20 el nombre de places per a residents de medicina familiar, que ha passat de 41 a 70, un 70,7% superior. Pel que fa a l'oferta formativa per a residents d'infermeria en atenció comunitària s'ha incrementat un 350%, de 4 a 18 places. 

Del total de places per a metges de capçalera residents que s'ofereixen a les Illes, 50 són a Mallorca, 8 a Menorca i 12 a Eivissa i Formentera; mentre que de les 18 per a infermeria, 14 s'ofereixen a Mallorca i 4 a les Pitiüses, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria de Salut i Consum en una nota.

Aquest augment de l'oferta formativa ha estat acreditat pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, així com per l'acreditació de nous centres de salut docents a Mallorca, Eivissa i Formentera. Segons l'executiu autonòmic, aquesta mesura permetrà formar més personal sanitari a la Comunitat i "posar fi a la manca de professionals a la sanitat pública, que els darrers anys ha afectat l'Atenció Primària". 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF