Societat 21/11/2020

Les residències amb brots de covid-19 ja poden rebre familiars, sempre que no visitin ancians contagiats

Aquest dissabte ha entrat en vigor la nova resolució de la Conselleria de Salut que flexibilitza les visites als centres per a persones grans

E. N.
1 min
Imatge d’un usuari d’una residència de gent gran durant la pandèmia. / XAVIER BERTRAL

PalmaEntra en vigor la nova resolució de la Conselleria de Salut que flexibilitza les visites a les residències de gent gran. Tal com va anunciar divendres la consellera de Salut, Patrícia Gómez, aquest dissabte s'ha publicat al BOIB la pròrroga de les mesures per contenir els contagis de coronavirus a les Balears, que inclou modificacions en el punt dels centres per a les persones grans.

En concret, el text estableix que, a partir d'aquest dissabte, els familiars d'usuaris de residències que tinguin casos positius de covid-19 podran visitar els residents sempre que no estiguin contagiats ni presentin símptomes compatibles amb el virus. En la compareixença, Gómez va argumentar que la decisió es pren per la demanda de la ciutadania i per la bona evolució epidemiològica de l'Arxipèlag.

Cal dir, però, que no es permetran les visites a aquells centres que no estiguin implementant correctament el pla de contingència. Tampoc no es podrà anar a veure persones que hagin estat en contacte amb infectats per covid-19 en els darrers 14 dies ni usuaris que tinguin una temperatura corporal igual o superior als 37,5 graus.

La resolució especifica que, de manera excepcional, també hi podran entrar familiars a acompanyar al final de la vida. En aquest cas, s'hi permet la presència continuada d'un familiar. Amb tot, la Conselleria remarca que en totes les visites s'hauran de prendre "mesures de prevenció màxima", dins les instruccions de la Direcció General de Salut Pública.

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS
stats