Identificats 24 nous positius de covid-19 a la residència Sèniors de Sant Joan

En total hi ha 81 usuaris contagiats

Un nou cribratge fet a la residència Sèniors de Sant Joan ha detectat 24 nous casos de covid-19 i un dels usuaris està ingressat. Així, el nombre d'usuaris contagiats en aquest centre de gent gran ascendeix a 81, 26 dels quals estan hospitalitzats i 25 són professionals, segons informa la Conselleria de Salut i Consum de les Balears en una nota.

Cal destacar que aquest és el segon cribratge que es fa a aquesta residència del Pla de Mallorca en el darrer mes. A l'agost es va detectar un treballador positiu en aquesta residència i també es va localitzar el cas d'un resident positiu. Arran d'això, el Servei de Salut va iniciar un cribratge amb proves PCR entre tots els professionals i usuaris de la residència, en concret a 70 treballadors i 112 residents. El resultat va ser que 57 usuaris i 21 professionals donaren positiu.

Segons el Govern, la residència ha activat el protocol d'actuació davant la malaltia i ha dividit les instal·lacions en dues àrees. Així, les habitacions de la planta baixa estan destinades als usuaris positius asimptomàtics o lleus, mentre que a la primera planta hi ha els pacients que han donat negatiu. També s'ha desplaçat fins al centre una Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus de la Central de Coordinació Covid per tal de fer un seguiment dels usuaris.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF