Les reserves hídriques de les Balears estan al 67%

El juliol han registrat cinc punts menys que el mes de juny

Les reserves hídriques de les Balears durant el mes juliol es varen situar en el 67%, cinc punts menys que el mes anterior, tot i que la situació és millor que la de l'any passat, moment en què se situaven en el 51%. Per illes, durant el juliol les reserves hídriques varen baixar fins a set punts a Eivissa, on registraren un 44%. A Menorca la davallada ha estat de sis punts i a Mallorca de 10, amb un 58% i un 68%, respectivament. Per altra banda, a Formentera es troben en un 61%, ha apuntat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota.

Les variacions de l'índex de sequera són superiors al 5% a les unitats de demanda d'Artà, Tramuntana Sud, Tramuntana Nord i Eivissa. Aquestes dues darreres es troben en situació de prealerta, mentre que la resta continuen en normalitat. Sigui com sigui, l'escenari de juliol no varia respecte del de juny perquè totes les unitats de demanda estan en escenari de normalitat.

Les dades de l'Agència Estatal de Meteorologia indiquen que el juliol ha estat sec i càlid, ja que de mitjana no es varen acumular ni 3 litres d'aigua per metre quadrat, que suposen un 45% de la precipitació habitual. De fet, a totes les Illes, el juliol ha estat sec: Mallorca, amb un 44% de precipitacions; a Menorca, amb un 80% i a les Pitiüses, amb un 35%.

Les escasses precipitacions dels mesos de juny i juliol, el drenatge natural dels aqüífers, juntament amb les extraccions antròpiques han provocat aquest descens, que és normal en aquesta època de l'any en el clima mediterrani. Tot i això, els aqüífers ses mantenen en una bona situació.EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF