Les reserves hídriques de les Balears estan al 70%

Les dades de precipitació indiquen que aquest febrer ha estat extremament sec

Les reserves hídriques de Balears han aconseguit arribar, el mes de febrer, al 70% de la seva capacitat, dos punts més que al gener, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, si bé són tres menys que el febrer de l'any passat 

Mallorca, amb el 71% de la seva capacitat, experimenta un ascens del 2% respecte del mes anterior, i Eivissa, amb el 56%, creix un punt respecte de febrer. Menorca, amb el 66%, manté el mateix percentatge que gener i Formentera, amb el 55%, cau tres punts respecte del mes de gener i es manté igual que l'any passat.

Les dades de precipitació de l'Agència Estatal de Meteorologia indiquen que aquest febrer ha estat extremament sec a les Illes Balears, ja que ha plogut només un 1% del que és habitual. Els percentatges interanuals de les precipitacions són deficitaris i a les Illes Balears se situa en el 97%. Tot i les poques pluges, les escasses extraccions que s'han fet han mantingut els aqüífers en nivells òptims.

Atès que per registrar un canvi d'escenari han de passar tres mesos en una situació determinada, els propers canvis d'escenari no es produiran fins d'aquí a tres mesos com a mínim.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF