La reserva del 40% per a dones de les oposicions a policia local de Palma s'omple a la meitat

El nombre d'opositores ha estat del 19% del total, més del doble que en la darrera convocatòria del 2010

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimarts que un total de 426 persones s'han presentat a les oposicions a polica local, en les quals s'ofereixen 101 places. Del total d'aspirants, un 19% han estat dones, la qual cosa suposa més del doble que la darrera convocatòria. Així, el 40% reservat per a les opositores femenines s'ha omplert finalment a la meitat.

En xifres absolutes, el nombre d'homes que hi concorren ha estat de 345, mentre que el de dones ha estat de 81. En les darreres oposicions varen opositar un total de 470 persones, el 8% de les quals eren dones. Cal recordar que aquesta era la primera vegada que es reservaven un 40% de les places a dones, en compliment del Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Palma.

Palma, la ciutat que reserva més places per a dones a la Policia Local

La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, ha dit que estava "il·lusionada per l'interès que han mostrat els aspirants a policia local i satisfeta per la feina de promoció que s'ha fet tant a peu de carrer com a les xarxes socials per promoure i visibilitzar la feina de policia entre les dones". Juntament amb aquestes accions, l'àrea va oferir xerrades informatives obertes al públic a la Universitat de les Illes Balears i al barri de Pere Garau.

Un cop es faci pública la llista oficial de persones admeses i excloses, el tribunal del procés selectiu anunciarà la data de la primera prova.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF