Societat 18/07/2020

Rescaten sis senderistes i una banyista a Mallorca en una setmana

La primera actuació es va activar després que un home caigués de cinc metres d'altura a la Cala Estellencs

Ara Balears
2 min
Imatge d'un dels rescats al Torrent de Pareis

PalmaLa Guàrdia Civil, amb l'ajut dels Bombers de Mallorca, ha rescatat al llarg de la setmana sis senderistes i un banyista, que van sol·licitar ajuda perquè s'havien perdut, accidentat o se sentien indisposats. El primer dels rescats va ser dia 9 migdia a Cala Estellencs, on es va evacuar un home de 69 anys amb un helicòpter cap a l'hospital de Son Espases. L'home havia caigut accidentalment des de cinc metres d'altura i estava ferit greu. El mateix dia, en una cala d'Alcúdia, un altre senderista també va caure des de cinc metres d'altura i va resultar igualment greu.

L'endemà, la Guàrdia Civil va auxiliar una dona francesa de 46 anys que havia arribat a la part baixa dels penya-segats del cap Blanc nedant, estava cansada i deshidratada i s'havia fet de nit. Els agents la van ajudar a pujar pel penya-segat. El matí de dia 12, un home de 33 anys que formava part d'un grup de 15 que recorrien el torrent de Pareis va patir una indisposició que li impedia continuar, i els bombers es van encarregar d'arribar-hi per terra. Un helicòpter de la Guàrdia Civil el va rescatar mitjançant una grua i va ser traslladat a Son Espases.

A l'horabaixa d'aquest mateix dia un senderista va avisar els serveis d'emergència que s'havia perdut per la zona muntanyosa d'Orient i els dos especialistes del grup de muntanya de la Guàrdia Civil van anar a cercar-lo. El van trobar deshidratat i amb símptomes d'esgotament i, després d'assistir-lo, el van dur de nou cap a l'estació de tren de Santa Maria perquè tornàs a casa.

Al vespre, el cos va rebre l'avís per un altre home que es va perdre entre Sant Elm i Estellencs. El van trobar també deshidratat, cansat i amb lesions lleus. No va necessitar assistència mèdica, però se'l va ajudar a ascendir fins al camí principal. Per acabar, l'horabaixa de dia 13 van rebre l'avís que una dona de 57 anys s'havia perdut pels pantans de la serra de la Tramuntana. Després de cercar-la sense èxit, una aeronau del cos policial la va trobar bastant lluny del punt de referència que havia donat la senyora als serveis d'emergència. La van traslladar a la seva casa a Sóller.

stats